Tu ja ets Això

Un
Un

I si abrazaras incondicionalment totes els pensaments i totes les emocions que experimentes: amor, benestar, pau, i els seus oposats; estrès, baixa autoestima, por, rancor, culpa, ansietat, depressió; etc ?. I si estimessis la vida ja fora en l'èxit, el fracàs, la malaltia o la salut, el plaër o el dolor ?.

I si a més de "ser algú durant un temps", ens adonessim que ho som tot sense temps i sense límits ?.

Tot i que sovint el que passa al nostre voltant i en el món, ens sembla molt difícil d'acceptar; si fem cas i deixem de penjar etiquetes, podrem meravellar a entreveure l'amorós Gran Misteri del que procedeixen tots i cadascun dels nostres "ara". D'aquesta manera és molt probable que descobrim que sempre hem disposat de la capacitat de gaudir sense límits dels petits detalls, de la bondat del món i de la seva bellesa; però que mai avans l'haviem fet servir.

Moltes vegades pensem que la incertesa i la vulnerabilitat són perilloses, que hem de "protegir-nos" i allunyar-nos a tota costa del que no sigui previsible i controlable. ¿Pero no és precisament aquesta obsessió per obtenir "seguretat" el que ens està sumint en una cada vegada més profunda bogeria ?. Potser oblidem amb increïble facilitat que el cos i la ment són efímers; i que es molt possible que la nostra veritable naturalesa sigui atemporal.

Buit
Buit

Podem reconèixer que potser el que realment som ho inclou tot i "està" en tot ?, que som alhora el personatge que interpretem durant un temps, el món, l'univers, i també Res; el buit més absolut ... un buit plè de possibilitats mai somiades ?.

Mossega
Mossega

El que sí està molt clar és que parlar sobre una poma i tenir una idea real de com és, són dues coses molt diferents. El primer depèn dels nostres records i de les descripcions d'altres. El segon té més a veure amb la nostra percepció: caldrà menjar-se la poma, tenir l'experiència de com és "ara" amb el nostre estat emocional actual, el gust que ja tinguem en boca, la temperatura ambient, l'entorn, la varietat de poma, si és bio o no ... viure és sempre un risc, una incertesa. I precisament per això, també és una cosa emocionant, vibrant: única. 

Aquí tens la teva "poma", mossega-la amb passió!


                                                                                                                                                                 Rosa i Joan, 14/05/2018

j

Els bells camins es multipliquen allà hon creieu 

que s´acava la carretera."

Josep Vicenç Foix


©2017 WWW.SWEETFULNESS.COM ©