Tu ets Això


MeditacióNo hi ha cap objectiu, ni meditació, ni ningú meditant.


Abans de la sortida del sol, i just abans de la posta, tota la natura sembla entrar en un estat meditatiu. Meditar és simplement una de les infinites maneres que té l'Existència de experimentar-se a Sí Mateixa en aquest món.

Viure la vida tal com és, constitueix la més gran de les meditacions.

Els nostres nadons, els nostres fills més joves i els nostres vells, solen quedar-a la lluna de tant en tant (alguns més que altres :-)), i fins a nosaltres mateixos ens pot sorprendre un familiar o un amic comentant que ens hem "anat" durant uns segons mentre estàvem al seu costat mirant l'estany i els aneguets. Més freqüents encara són les hores que passem dormint profundament cada dia ... gairebé tots."Desaparèixer" de tant en tant és una cosa absolutament natural. Ser testimonis incommovibles i imparcials de tots els moments de les nostres vides, també ho és.

Vols començar?

Abans d'anar a dormir, o just al despertar-te al matí, reserva't uns minuts.

Pots seure còmodament amb l'esquena recta, en soledat i silenci*, respirar profundament un parell de vegades, tancar els ulls i observar com passen els teus pensaments. Les teves percepcions i sensacions corporals, emocions, records, el món, el pas del temps, la mística, l'univers: tot són pensaments sorgint en tu.

Amb amor, mireu-anar i venir sense qualificar-los o jutjar-los (no els afegeixis res). No rebutgis cap, ni tan sols els persistents, tampoc els "negatius" o "desagradables". Al principi pot ser que t'oblidis que estàs observant. Potser t'adormis si camines curt/a de son ; )). Pot ser que, en un moment donat, t'adonis que estàs vagant pel passat, el futur, les sensacions del cos, o escoltant al teu cap raonaments del tipus: "I a partir d'ara què cal fer?", "Hauria de sentir-me més calmat/da?", "Millorarà la meva salut si practico sovint?", "Intento canviar el que pugui canviar i acceptar el que no?" . Tan sols observa.

Potser descobreixis que, entre pensament i pensament, hi ha un espai. O potser no. Pot ser que el que observa (tu) es converteixi en l'observat ("per tu"). Potser et sentis existir a tot arreu. Potser tot desaparegui i que només quedi el observar. O no. Tan sols observa sense desitjar ni rebutjar res. Pots seguir fent-ho durant la resta del dia, sigui quina sigui la situació.

Tot ve, i tard o d'hora; se'n va. Per què no relaxar-se i gaudir de cada moment tal com és ?.

*Silenci o absència de lluita mental, amb o sense soroll extern.  


© Rosa & Joan, 2017/11/14


G


Et proposem la lectura d'aquests llibres:Fes clic al llibre si vols descarregar-te'l en format PDF.


Fes clic al llibre si vols descarregar-te'l en format PDF.

" I això a mi hem fa riure: sentir que un peix dins l'aigua té set."

Autobiografía d'un Iogui. Paramahansa Yogananda